duminică, 25 septembrie 2011

Ulei de trandafir Rosa Mosqueta rafinat, 50 ml - 17 lei


Regenerator de ţesut, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, previne îmbătrânirea prematură. Renumit pentru atenuarea cicatricilor. Promovează sinteza de colagen şi elastină.

Ingrediente:
Ulei de trandafir sălbatic (rosa mosqueta seed oil) rafinat

Arbustul sălbatic Rosa Mosqueta aparţine familiei rosaceelor, fiind foarte asemănător cu măceşul nostru, creşte însă în Anzi, Chile şi Brazilia. Are tulpină spinoasă şi flori clolorate în roz. După ofolirea şi căderea florilor rămân fructele (măceşe) de culoare roşie, în interiorul cărora se găsesc numeroasele seminţe

Este considerat un ulei ”uscat” întrucât se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme grase. Uleiul de rosa mosqueta este recunoscut pe scară largă datorită capacităţii de ameliorare şi reparare a cicatricilor provenite din diverse surse, de la acnee până la operaţii chirurgicale. Continua aplicare a acestui ulei stimulează procesul natural de regenerare a pielii.

Sinonime: rosa moschata, rosehip oil, rosa affinis rubiginosa, ulei de măceşe

Metoda de obţinere: prin presare din seminţele fructului, rafinat şi filtrat

Zona geografică de provenienţă: Brazilia

Prezentare: lichid clar, culoare gălbuie, vâscozitate medie, miros fin caracetristic

Componenţi principali: acizi graşi esenţiali: oleic, linoleic, linolenic, omega-7, retinol, vitamina E, vitamina K, squalane


OK pentru:

- ten

- corp

- sarcina


Proprietăţi

  • regenerant
  • cicatrizant excepţional
  • penetrant, nu lasă urme grase
  • stimulant al producţiei de colagen şi elastină
  • împiedică devitalizarea pielii
  • atenuează petele pigmentare
  • menţine elasticitatea pielii
  • stimulează refacerea epidermei
  • promovează regenerarea

Recomandări

  • piele matură, devitalizată
  • pielea lipsită de elasticitate
  • cuperoză
  • ingredient de bază pentru serumuri antiage
  • netezirea ridurilor
  • ameliorarea semnelor de expresie
  • ameliorarea cearcănelor
  • întreţinerea zilnică a tenului de orice tip
  • prevenirea şi ameliorarea vergeturilor
  • ameliorarea cicatricilor inestetice mai vechi sau mai noi
  • daune UV de la supraexpunerea la soare

In cosmetica:
  • aplicat pe piele ca atare, nediluat. Pentru facilitarea absorbţiei se recomandă aplicarea pe tenul proaspăt igienizat, uşor umed
  • ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice destinate îngrijirii tenului de orice tip
  • încorporat într-o cremă, loţiune, ulei facial, sau de ulei de masaj facial, alături de diverse ingrediente cosmetice specifice
  • ca ingredient în măşti cosmetice de întinerire sau regenerare, stimulare şi elasticizare a pielii

Combinatii recomandate:
  • combinat cu ulei esenţial de cistus şi lavandă pentru cicatrici şi regenerare
  • combinat cu ulei esenţial din lemn de trandafir şi geraniu pentru regenerare şi antiage
  • combinat cu ulei esenţial de neroli pentru pielea uscată, deshidratată
  • alături de ulei din germeni de grâu şi ulei esenţial de mandarine pentru vergeturi
  • împreună cu ulei de borago şi squalane ca ulei antiage

Păstrare:

  • fiind un ulei puternic oxidativ, se păstrează până la 3 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 19°C, preferabil la frigider şi suplimentat cu 0,5% vitamina E. Se evită contactul cu mâinile neigienizate, metale, expunere prelungită la aer

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • uz extern!

Ulei de trandafir Rosa Mosqueta virgin, 50 ml - 23 lei


Regenerator de ţesut, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, previne îmbătrânirea prematură. Renumit pentru atenuarea cicatricilor. Stimulează sinteza colagenului şi a elastinei.

Ingrediente:

Ulei de trandafir sălbatic (rosa mosqueta seed oil)

Arbustul sălbatic Rosa Mosqueta aparţine familiei rosaceelor, fiind foarte asemănător cu măceşul nostru, creşte însă în Anzi, Chile şi Brazilia. Are tulpină spinoasă şi flori clolorate în roz. După ofolirea şi căderea florilor rămân fructele (măceşe) de culoare roşie, în interiorul cărora se găsesc numeroasele seminţe

Este considerat un ulei ”uscat” întrucât se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme grase. Uleiul de rosa mosqueta este recunoscut pe scară largă datorită capacităţii de ameliorare şi reparare a cicatricilor provenite din diverse surse, de la acnee până la operaţii chirurgicale. Continua aplicare a acestui ulei stimulează procesul natural de regenerare a pielii.

Sinonime: rosa moschata, rosehip oil, rosa affinis rubiginosa, ulei de măceşe

Metoda de obţinere: prin presare la rece din seminţele fructului

Zona geografică de provenienţă: Brazilia

Prezentare: lichid clar, culoare portocaliu închis, vâscozitate medie, miros fin caracetristic

Componenţi principali: acizi graşi esenţiali: oleic, linoleic, linolenic, omega-7, retinol, vitamina E, vitamina K, squalane


OK pentru:

- ten

- corp

- sarcina


Proprietăţi

  • regenerant
  • cicatrizant excepţional
  • penetrant, nu lasă urme grase
  • stimulant al producţiei de colagen şi elastină
  • împiedică devitalizarea pielii
  • atenuează petele pigmentare
  • menţine elasticitatea pielii
  • stimulează refacerea epidermei
  • promovează regenerarea

Recomandări

  • piele matură, devitalizată
  • pielea lipsită de elasticitate
  • cuperoză
  • ingredient de bază pentru serumuri antiage
  • netezirea ridurilor
  • ameliorarea semnelor de expresie
  • ameliorarea cearcănelor
  • întreţinerea zilnică a tenului de orice tip
  • prevenirea şi ameliorarea vergeturilor
  • ameliorarea cicatricilor inestetice mai vechi sau mai noi
  • daune UV de la supraexpunerea la soare

In cosmetica:
  • aplicat pe piele ca atare, nediluat. Pentru facilitarea absorbţiei se recomandă aplicarea pe tenul proaspăt igienizat, uşor umed
  • ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice destinate îngrijirii tenului de orice tip
  • încorporat într-o cremă, loţiune, ulei facial sau de ulei de masaj facial, alături de diverse ingrediente cosmetice specifice
  • ca ingredient în măşti cosmetice de întinerire sau regenerare, stimulare şi elasticizare a pielii

Combinatii recomandate:
  • combinat cu ulei esenţial de cistus şi lavandă pentru cicatrici şi regenerare
  • combinat cu ulei esenţial din lemn de trandafir şi geraniu pentru regenerare şi antiage
  • combinat cu ulei esenţial de neroli pentru pielea uscată, deshidratată
  • alături de ulei din germeni de grâu şi ulei esenţial de mandarine pentru vergeturi
  • împreună cu ulei de borago şi squalane ca ulei antiage

Păstrare:

  • fiind un ulei puternic oxidativ, se păstrează până la 3 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 19°C, preferabil la frigider şi suplimentat cu 0,5% vitamina E. Se evită contactul cu mâinile neigienizate, metale, expunere prelungită la aer

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • uz extern!

Ulei de zmeura bio din seminte, 10 ml - 15 lei


Previne îmbătrânirea pielii, cicatrizant, antiiflamator, regenerant al pielii afectate de eczeme. Utilizat inclusiv în compoziţii pentru protecţia celulară înainte de expunerea la soare.

Ingrediente:
Ulei din seminţe de zmeură (rubus idaeus seed oil) organic

Un ulei bogat in vitamina E, carotenoide şi în elemente benefice pentru pielea afectată de eczeme şi mâncărimi, previne îmbătrânirea pielii, restabileşte tonusul pielii şi-i conferă un aspect radiant. Remarcat pentru proprietăţile antiradicalare şi antioxidante, este recomandat inclusiv în compoziţiile care pregătesc pielea pentru bronzaj sau repară pielea afectată de soare.

Cu toate că oficial un FPS nu este determinat pentru acest ulei, este recunoscut şi utilizat pentru capacitatea de a absorbi o parte din radiaţiile UV îşi aduce astfel aportul protector unei compoziţii de protecţie solară.

Metoda de obţinere: prin presare la rece din seminţe

Zona geografică de provenienţă: Chile

Prezentare: lichid clar, culoare portocalie, vâscozitate medie, miros caracteristic ierbos uşor fructat


OK pentru:

- ten

- corp

- sarcina


Proprietăţi

  • antioxidant
  • antirid
  • reparator
  • cicatrizant
  • calmant
  • restructurant
  • tonifiant
  • hrănitor
  • protector UV
  • se absoarbe uşor în piele


Recomandări

  • compoziţii de protecţie solară
  • compoziţii aplicate după soare
  • pentru riduri preventiv
  • creme şi loţiuni antiage
  • eczeme, roşeaţă, piele deteriorată
  • îngrijirea pielii sensibile
  • îngrijirea pielii afectate de soare
In cosmetica:
  • aplicat de obicei combinat cu alte uleiuri şi ingrediente vegetale, în procent regular de 5-20%
  • ca ingredient în cremele şi uleiurile faciale antiage
  • ca ingredient în compoziţiile pentru îngrijirea tenului matur
  • ca ingredient în compoziţiile pentru îngrijirea pielii delicate, sensibile
  • ca ingredient în uleiuri, creme sau loţiuni de plajă
  • inclus în compoziţii pentru îngrijirea pielii afectate sau deteriorate
  • ca ingredient în creme pentru conturul ochilor
Combinatii recomandate:
  • alături de uleiul esenţial de muşeţel roman pentru pielea sensibilă
  • alături de ulei esenţial din lemn de trandafir pentru zona ochilor
  • alături de uleiul de gălbenele pentru efect reparator al pielii
  • alături de uleiul de jojoba şi uleiul esenţial de cistus pentru cicatrici de la acnee
  • alături de uleiul de morcov şi uleiul de susan pentru ulei de plaja
  • alături de uleiul de cătină într-o bază vegetală pentru protecţie celulară
  • inclus în gel de aloe vera pentru acţiune calmantă şi revitalizantă

Păstrare:

  • fiind un ulei puternic oxidativ, se păstrează până la 3 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 19°C, preferabil la frigider şi suplimentat cu 0,5% vitamina E. Se evită contactul cu mâinile neigienizate, metale, expunere prelungită la aer

Date de siguranţă:

  • non-toxic extern, non -iritant, non-sensibilizant
  • uz extern!

Ulei din seminte de struguri, 100 ml - 10 lei



Un ulei ușor, penetrant, nu lasă urme grase, asigură o piele fină satinată. Protejează pielea, menţine hidratarea şi combate formarea ridurilor. Conferă strălucire firelor de păr. Ideal ca ingredient pentru masaje.

Ingrediente:
Ulei din semințe de struguri rafinat (vitis vinifera seed oil)

Extracţia uleiului din seminţe de struguri este de dată relativ recentă, în pofida faptului că viţa de vie este cultivată de mii de ani. Iniţial a fost produs în Franţa şi Italia şi a fost utilizat pentru prepararea salatelor, iar începând cu secolul XX a fost remarcat şi pentru beneficiile aduse pielii.

Uleiul din seminţe de struguri are un conţinut ridicat de acid linoleic, tocoferol şi polifenoli. Recomandat pentru îngrijirea pielii mature ori deteriorate, previne îmbătrânirea prematură a pileii, este regenerant şi restructurant cutanat.

Este un ulei non-gras, pătrunde uşor în piele, se poate utiliza cu succes în curăţarea pielii sau în compoziţii pentru masaj.

Are consistenţă fină, uşoară, se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme grase, putând fi un ideal purtător de elemente active ale diverselor ingrediente cosmetice.

Metoda de obţinere: extragere din seminţe, apoi rafinat

Zona geografică de provenienţă: Chile

PREZENTARE: lichid clar, culoare galben-verzuie, vâscozitate redusă, miros neutru

Componenţi principali: acizi graşi: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, vitamina E, minerale, compuşi fenolici

SPECIFICAŢII conform buletinului de analiză pentru LOT: VE4176

  • gravitate specifică 0,921
  • indice refractiv 1,475
  • valoare de saponificare 191
  • acid palmitic 7,36%
  • acid stearic 4,15%
  • acid oleic 18,11%
  • acid linoleic 69,66%
  • acid linolenic 0,34%

OK pentru:
- ten
- corp
- par
- sarcina

Proprietăţi

  • antioxidant
  • emolient
  • nutritiv
  • hidratant
  • penetrant, nu lasă urme grase
  • dezincrustant
  • catifelant

Recomandări

  • ten mixt şi gras
  • tenul predispus la acnee
  • tenul uscat, deteriorat
  • restabilirea elasticităţii pielii
  • ameliorarea ridurilor
  • întăreşte şi hrăneşte fibra capilară
  • îmbunătăţirea tonusului şi texturii pielii

In cosmetica:
  • aplicat pe piele ca atare, nediluat
  • ca ingredient în compoziţii pentru îngrijirea pielii mature sau deteriorate
  • îngrijirea tenului gras ori mixt
  • ca bază pentru formularea uleiurilor de masaj facial sau corporal
  • îngrijirea mâinilor şi unghiilor
  • ca ingredient în produse de gomaj
  • ca ingredient în creme, loţiuni şi compoziţii antiage
  • ca ingredient în măşti capilare sau balsam de păr

Păstrare:

  • fiind un ulei moderat oxidativ, se păstrează până la 3 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 25°C. Păstrat la frigider şi suplimentat cu 0,5% vitamina E, perioada se prelungeşte până la 6 luni

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • uz extern!

Ulei de canepa bio, virgin, 100 ml - 20 lei


Un ulei vegetal excepţional datorită compoziţiei echilibrate de acizi graşi polinesaturaţi. Hidratant, regenerant și revitalizant al pielii, aduce strălucire și vigoare părului.

Ingrediente:
Ulei de cânepă (cannabis sativa L.) organic

Uleiul de cânepă este un ulei vegetal excepţional. Graţie conţinutului său în acizi omega 3 şi 6 acesta prezintă o compoziţie similară lipidelor pielii şi se plasează printre uleiurile vegetale cele mai bolgate în acizi graşi esenţiali. Hidratant, regenerant şi revitalizant, este un ulei util în special pentru pielea uscată, matură, iritată, obosită sau deshidratată. Îl regăsim de asemenea în compoziţia tratamentelor capilare unde aduce strălucire şi vigoare părului.

Uleiul de cânepă furnizează acizii graşi esenţiali în menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare, cu rezultate bune în tratarea multor afecţiuni alergice cronice şi inflamatorii.

Are raport ideal de acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3, întăreşte astfel metabolismul celular. Terpenele aflate în compoziţia uleiului de cânepă au efecte anti-inflamatorii, vitamina E se regăseşte sub variantele de alpha-tocoferol şi gamma-tocoferol.

De reţinut: seminţele utilizate la presare nu conţin substanţe psihotrope

Metoda de obţinere: prin presare la rece a seminţelor

Zona geografică de provenienţă: Franţa

Prezentare: lichid uleios fin, culoare verde-maroniu, miros uşor ierbos

Componenţi principali: acizi graşi esenţiali polinesaturaţi: acid linoleic (omega 6), linolenic (omega-3), gamma-linolenic (AGL - omega-6), acizi graşi mononesaturaţi: acid oleic (omega-9), acizi graşi saturaţi: acid palmitic şi stearic

SPECIFICAŢII conform buletinului de analiză pentru LOT: VE4172

  • gravitate specifică 0,924
  • indice refractiv 1,477
  • valoare de saponificare 192
  • acid palmitic 6,93%
  • acid stearic 2,82%
  • acid oleic 13,55%
  • acid linoleic 55,8%
  • acid alpha-linolenic 18,26%
  • acid gamma-linolenic 0,57%

OK pentru:
- ten
- corp
- par
- sarcina

Proprietăţi ulei de cânepă

  • este un ulei uscat, se absoarbe rapid fără a lăsa urme grase
  • reduce pierderile de apă şi protejează pielea de deshidratare
  • conferă fermitate şi supleţe, permite menţinerea elasticităţii şi tinereţii pielii
  • acţiune benefică asupra roşeţii şi a iritaţiilor
  • antiage
  • regenerant şi revitalizant
  • stimulează regenerarea ţesutului cutanat
  • emolient excepţional
  • hrăneşte părul şi ameliorează lipsa de elasticitate şi volum
  • are efect de netezire asupra firelor de păr
  • conferă strălucire părului

Recomandări ulei de cânepă

  • preventiv şi curativ pentru riduri
  • piele deshidratată şi uscată
  • piele matură devitalizată
  • ten ofilit şi obosit
  • păr uscat şi casant
  • păr încâlcit, creţ, rebel

In cosmetica:
  • pur sau în amestec cu uleiuri esenţiale şi diverse active pentru de creme de zi sau de noapte
  • ca ingredient în compoziţii cosmetice antiîmbătrânire şi reparatoare pentru pielea mixtă, normală sau uscată
  • ca ulei de masaj asociat cu uleiuri esenţiale
  • ca ingredient în prepararea de balsamuri pentru buze antiuscare
  • pur ca tratament pe părul uscat, insistând la vârfuri
  • ca ingredient în balsamuri pentru păr
  • ca atare sau în combinaţii cu diverse ingrediente pentru seruri şi măşti capilare
  • a se include în compoziţii la temperaturi cât mai scăzute, se recomandă adăugarea vitaminei E 0,5% înainte de a-l încorpora într-o compoziţie încălzită
Combinatii recomandate:
  • combinat cu ulei chimen negru şi ulei esenţial de frankincense pentru realizarea unui ulei purifiant
  • alături de uleiul de argan şi uleiul de coacăze negre pentru un efect antirid
  • combinat cu ulei de smochin de barbaria şi ulei de cătină pentru o compoziţie regenerantă şi elasticizantă
  • combinat cu ulei esenţial cedru de virginia şi ulei de ricin pentru tratamente capilare

Păstrare:

  • fiind un ulei puternic oxidativ, se păstrează până la 3 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 19°C, preferabil la frigider şi suplimentat cu 0,5% vitamina E. Se evită contactul cu mâinile neigienizate, metale, expunere prelungită la aer

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non sensibilizant
  • uz extern!

Ulei de catina bio din seminte, virgin, 10 ml - 30 lei



Conține o serie de elemente bioactive rare, este astfel un ulei special cu proprietăți nutritive, revitalizante, antirid, protector solar. Stimulează regenerarea cutanată.

Ulei din seminţe de catină albă (hippophae rhamnoides seed oil) organic

Legenda spune că grecii antici î.Hr. au fost surprinşi să afle că unii cai bolnavi lăsaţi liber să moară de moarte naturală au devenit puternici şi energici din nou. Sursa acestei minuni a fost identificată ca fiind nişte tufe. Era vorba despre arbuştii de cătină, a căror denumire botanică provine de la grecescul ”cal strălucit”

Cercetările moderne au descoperit o serie de valori nutriţionale şi medicinale ale fructelor de cătina şi implicit a uleiului extras din pulpa sau seminţele boabelor.

Uleiul de cătină, în special cel extras din seminţe, conţine o abundenţă de substanţe bioactive. Cam 90% din compoziţie este reprezentată de acizii graşi nesaturaţi. Excepţional de bogat în vitamina E, A, D, C, D şi K, caroten, flavonoide, fitosteroli, serotonină, aminoacizi şi oligoelemente, inclusiv fier, zinc, calciu, mangan, seleniu, iod etc, care sunt atât de importanţi pentru sănătate.

Metoda de obţinere: prin presare la rece din seminţele boabelor

Ţara de provenienţă: Germania

Prezentare: lichid galben-portocaliu, vâscozitate medie, miros uleios caracteristic

Componenţi principali: o serie de elemente bioactive interesante şi rare, doze ridicate de acizi graşi nesaturaţi, vitamina E, C, A, K, B1, B2, acid folic, carotinoide, aminoacizi esenţiali, flavonoide, omega 3 şi omega 6, fitosteroli


Ok pentru:

- ten

- corp

- sarcina


Proprietăţi

  • nutritiv, revitalizant, restaurator
  • regenerator, cicatrizant
  • hidratant
  • protector solar, ajută la refacerea efectelor dăunătoare ale radiaţiilor solare
  • antirid
  • antiinflamator
  • stimulează regenerarea şi oxigenarea celulelor
  • ajută la prevenirea formării petelor de vârstă
  • contribuie la vindecarea pielii crăpate, descuamate
  • transportă şi alte ingrediente active în piele
  • ajută la prevenirea deteriorării pielii din cauza radiaţiilor solare UV
  • ajută pielea pentru a reţine umezeala
  • ajută la reducerea apariţiei ridurilor
  • conferă alinare pielii deshidratate şi ultrasensibile
  • util în combaterea condiţiilor de eczeme, psoriazis, stări post-operatorii

Recomandări

  • dermatită atopică
  • eczeme, psoriazis
  • arsuri, tăieturi, cicatrici şi răni care se vindecă greu
  • degerături
  • pielea iritată sau uscată
  • prurit
  • ulcere cutanate, piele opărită
  • vătămări de la radiaţii şi arsuri solare
  • pigmentare postpartum
  • regenerarea ţesuturilor
  • acnee
  • rozacee
  • candidoză cutanată
  • mătreaţă
  • seboree
  • unghii afectate de fungi

In cosmetica:
  • inclus în compoziţii cosmetice în concentraţie regulară de de 2-10% la faza uleioasă
  • ca ingredient în compoziţii antiage restructurante şi revitalizante pentru ten
  • ca ingredient uleiuri şi unguente pentru tratamentul pielii afectate de diverse probleme
  • ca ingredient în compoziţie de protecţie solară într-un procent maxim de 10%

Păstrare:

  • fiind un ulei puţin oxidativ, se păstrează până la 6 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 35°C. Păstrat la frigider perioada se prelungeşte până la 12 luni

Date de siguranţă:

  • non-iritant, non-toxic, non-alergizant
  • este un ulei concentrat, nu depăşiţi dozajul recomandat
  • nu lăsaţi la îndemâna copiilor
  • uz extern!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...