Săpunul de Alep este un produs autentic şi complet natural, cu un conţinut ridicat de ulei de dafin (laur).
A fost conceput în antichitate în oraşul Alep din Siria, preparat cu un procedeu artizanal care nu s-a schimbat decât foarte puţin de atunci. Este elaborat exclusiv cu materii prime de înaltă calitate şi nu conţine nici colorant, parfum sau adjuvanţi. Azi este cunoscut şi renumit peste tot în lume.
Fineţea şi complexitatea uleiului de măsline de primă presă, la fel ca valoarea şi beneficiile dafinului se regăsesc sub soarele Orientului pentru a da naştere unui săpun de îngrijire de excepţie.
Proprietăţile sale terapeutice pentru piele sunt conferite în special de uleiul de dafin virgin.
Este antiseptic şi dezinfectant, restabileşte filmul hidrolipidic al pielii.
Prezentare: calup dreptunghiular, culoare verde măsliniu către brun, miros specific vegetal. Are un pH ușor alcalin.
Utilizare:
- săpunul este compatibil cu pielea chiar şi cu cea sensibilă
- se poate utiliza în cure de câteva zile, până la câteva săptămâni în cazul pielii sensibilizate de probleme dermatologice
- curăţă, hrăneşte şi catifelează pielea fără să o usuce sau să o agreseze, conferind o senzaţie plăcută la atingere
- este în special recomandat în caz de acnee, eczeme, psoriazis şi cruste de lapte
- se poate aplica încă de la cele mai fragede vârste
- este foarte fin, se poate utiliza şi pe faţă
- ca şampon solid în special pentru părul scurt mai ales pentru lupta contra mătreţii
- poate fi utilizat şi ca spumă de ras
Recomandări:
- igienizarea pielii de orice tip
- piele uscată, fragilă, sensibilă
- acnee, piele congestionată
- eczeme, psoriazis
- dermatite
- spălarea părului
Despre ingrediente:
uleiul de măsline hrăneşte şi protejează, lasă pielea catifelată. Foarte blând cu pielea chiar şi cu cea sensibilă, uleiul de măsline este hidratant şi calmant deopotrivă
uleiul din boabe de dafin este cunoscut pentru proprietăţile sale calmante, antiseptice şi cicatrizante, care conferă un efect purifiant pielii grase, congestionate, crăpate sau rănite. Are o acţiune antiparazitară. Valoarea şi eficacitatea săpunului sunt conferite de cantitatea acestui ulei.
Istoricul săpunului de Alep
Săpunul de Alep este cunoscut drept cel mai vechi săpun din lume. Metodele seculare sunt transmise din generaţie în generaţie, din tată în fiu de către maeştrii săpunari din oraşul Alep.
Alep este situat în nord-vestul Siriei. Este unul dintre cele mai vechi oraşe din lume care mai este încă locuit. Alep este celebru pentru souk-urile acoperite şi pentru citadela care înalţă măreţ oraşul şi bineînţeles pentru săpunurile de Alep.
Din 1986 încoace, centrul său a fost decretat patrimoniu mondial de către UNESCO. Oraşul Alep a trecut prin numeroase dificultăţi de-a lungul istoriei. Râvnit pentru poziţia sa geografică foarte strategică şi prosperitatea sa comercială, Alep a fost de foarte multe ori distrus, incendiat şi reconstruit.
Săpunul de Alep a fost creat aici cu circa 2000 de ani înainte de Hristos. Reţeta originală a săpunului de Alep nu a fost schimbată de 4000 de ani: ulei de măsline, ulei de dafin şi sodă (sau cenuşă de Salicornia). Obiectivul epocii era găsirea unui remediu contra problemelor pielii.
Se presupune că metodele de fabricare a săpunului de Alep ar fi fost introduse în Europa prin cruciaţi. Primii săpunieri europeni au apărut în secolul al XII-lea în Spania şi Italia (în Alicante, Napoli, Geneva, Bologna şi Veneţia) apoi la mijlocul secolului al XV-lea în Marsilia.
Săpunul de Alep stă la originea majorităţii săpunurilor dure din lume şi mai ales a săpunului de Marsilia.
Proprietăţi speciale:
De câţiva ani, săpunul de Alep este în egală măsură prescris de către medici ca tratament alternativ medicamentos pentru lupta împotriva anumitor probleme ale pielii.
Produs complet natural şi autentic, săpunul de Alep are numeroase proprietăţi şi virtuţi. Săpunul de Alep are o adevărată acţiune calmantă asupra psoriazis-ului şi eczemei. El înlătură mâncărimile şi durerea provocate de scărpinat.
Săpunul de Alep şi eczema:
Tot mai mulţi dermatologi prescriu pacienţilor săpun de Alep pentru toaletare, completând tratamentul medicamentos, pentru că acţiunea uleiului de dafin din săpun are o acţiune calmantă asupra pielii în caz de eczeme.
Săpunul de Alep şi acneea:
Graţie compoziţiei sale în întregime vegetale, săpunul de Alep nu astupă porii pielii. Virtuţile cicatrizante ale uleiului de dafin permit diminuarea riscului de infecţie.
Contrar a ceea ce s-a spus odinioară, săpunul de Alep nu face acneea să dispară, dar însoţeşte cu succes tratamentul anti-acneic.
Săpunul de Alep şi psoriazis-ul :
Săpunul de Alep ar avea de asemenea o acţiune pozitivă asupra psoriazis-ului dacă e folosit la toaletare.
Atenţie, nu avem la dispoziţie vreun studiu ştiinţific ce demonstrează acest lucru şi săpunul de Alep nu este un medicament, dar cert este că nu poate decât să facă bine pielii.
Pentru ca acest lucru să fie posibil e nevoie de săpunuri de Alep cu conţinut mai ridicat de 5% în ulei de dafin. Se recomandă sfatul medicului înainte de orice utilizare ca tratament.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu