Extracţia uleiului din seminţe de struguri este de dată relativ recentă, în pofida faptului că viţa de vie este cultivată de mii de ani. Iniţial a fost produs în Franţa şi Italia şi a fost utilizat pentru prepararea salatelor, iar începând cu secolul XX a fost remarcat şi pentru beneficiile aduse pielii.
Uleiul din seminţe de struguri are un conţinut ridicat de acid linoleic, tocoferol şi polifenoli. Recomandat pentru îngrijirea pielii mature ori deteriorate, previne îmbătrânirea prematură a pileii, este regenerant şi restructurant cutanat.
Este un ulei non-gras, pătrunde uşor în piele, se poate utiliza cu succes în curăţarea pielii sau în compoziţii pentru masaj.
Are consistenţă fină, uşoară, se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme grase, putând fi un ideal purtător de elemente active ale diverselor ingrediente cosmetice.
Metoda de obţinere: extragere din seminţe, apoi rafinat
Zona geografică de provenienţă: Chile
PREZENTARE: lichid clar, culoare galben-verzuie, vâscozitate redusă, miros neutru
Componenţi principali: acizi graşi: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, vitamina E, minerale, compuşi fenolici
SPECIFICAŢII conform buletinului de analiză pentru LOT: VE4176
- gravitate specifică 0,921
- indice refractiv 1,475
- valoare de saponificare 191
- acid palmitic 7,36%
- acid stearic 4,15%
- acid oleic 18,11%
- acid linoleic 69,66%
- acid linolenic 0,34%
Proprietăţi
- antioxidant
- emolient
- nutritiv
- hidratant
- penetrant, nu lasă urme grase
- dezincrustant
- catifelant
Recomandări
|
In cosmetica:
- aplicat pe piele ca atare, nediluat
- ca ingredient în compoziţii pentru îngrijirea pielii mature sau deteriorate
- îngrijirea tenului gras ori mixt
- ca bază pentru formularea uleiurilor de masaj facial sau corporal
- îngrijirea mâinilor şi unghiilor
- ca ingredient în produse de gomaj
- ca ingredient în creme, loţiuni şi compoziţii antiage
- ca ingredient în măşti capilare sau balsam de păr
Păstrare:
- fiind un ulei moderat oxidativ, se păstrează până la 3 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 25°C. Păstrat la frigider şi suplimentat cu 0,5% vitamina E, perioada se prelungeşte până la 6 luni
Date de siguranţă:
- non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
- uz extern!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu