Caisul este un pom fructifer foarte răspândit şi cunoscut în întreaga lume. Aparţine familiei rosaceelor, genul Prunus, este un arbore relativ mic, cu înălţimea de 8-12 metri. Florile rozalii încântă primăvara cu mirosul lor îmbietor. A fost cunoscut în Armenia (de unde şi denumirea botanică) de sute de ani şi a fost cultivat atât de mult timp acolo încât de multe ori este considerat a fi nativ acolo, alte surse menţionează originea în China.
Uleiul extras are consistenţa uşoară, similar cu uleiul de migdale ca proprietăţi, şi este un ingredient universal ideal a fi inclus în cele mai multe tipuri de produse cosmetice. Nu lasă urme grase, este bine absorbit de piele, nu lasă tenul lucios.
Metoda de obtinere: prin presare la rece a sâmburilor din fructele coapte
Zona geografică de provenienţă: Spania
Prezentare: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă, miros usor caracteristic
Componenţi principali: acizi grasi , vitamine, fitosteroli
OK pentru:
- ten
- corp
- copii
- sarcina
Proprietăţi
- iluminator şi satinant
- emolient
- hrănitor
- delicat
- penetrant fără a lăsa urme uleioase pe piele
- protector împotriva deshidratării
- consolidează filmul hidrolipidic
Recomandări
- toate tipurile de ten în special cel tern, obosit
- îngrijirea pielii sensibile
- masaj facial
- piele lipsită de strălucire şi vitalitate
- demachiere
- ca bază pentru ulei de masaj
- îngrijirea gâtului şi decolteului
- îngrijirea zonei ochilor
- aplicat pe piele ca atare, nediluat
- ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice pentru uleiuri faciale, masaj şi gomaj facial
- ca ingredient în prepararea uleiurilor de masaj împreună cu alte ingrediente cosmetice specifice
- nediluat sau ca ingredient în compoziţii pentru îngrijirea gâtului şi decolteului
- ca ingredient în uleiuri înainte şi după bronzare
- ca ingredient în serumuri pentru contur ochi
- combinat cu ulei de primulă şi ulei esenţial de muşeţel roman pentru compoziţii de îngrijire a pielii sensibile
- combinat cu ulei de morcovi şi gălbenele sau măsline pentru pregătirea pielii la expunerea solară
- combinat cu unt de cacao sau unt de shea pentru îngrijirea pielii foarte uscate
- alături de uleiul de avocado pentru îngrijirea zonei ochilor
Păstrare:
- fiind un ulei puţin oxidativ, se păstrează până la 6 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 35°C. Păstrat la frigider perioada se prelungeşte până la 12 luni
Date de siguranţă:
- non-toxic, non-iritant, non sensibilizant
- uz extern!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu